SMASHBOX STUDIOS

The Smashbox Studios project is a master plan, interior and exterior renovation of a corporate campus in Culver City, CA. The campus includes existing photo studios, creative office space for the SmashBox Cosmetics company, as well as event space, a kitchen and restaurant, parking, and garden areas. The two primary buildings, although adjacent and with various linked operational functions, were not directly accessible to all staff because of an out-of-date floor plan, adopted from the building’s previous tenant. The total building area is approximately 30,000 square feet, between the two primary buildings.


(fer) studio proposed a new concept plan for the property, based pedestrian patterns drawn from college campus design. The proposed plan links the two buildings together by developing a main corridor, like a main college green, between the two buildings. This green connector allows for pedestrian movement to naturally flow between the various departments, unifying them into a single organization. Overall, this conceptual planning work became the driving force to further develop this extensive remodel project.

Typology Commercial Office
Project type Tenant Improvement
Client Estee Lauder
size 30,000 SF
status Completed